Baruri închise la Alimpești

0

Barurile și cafenelele din comuna Alimpești au fost închise de marți, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj. „Astfel, în urma analizelor privind incidența cazurilor pe localități efectuate de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, ținând cont de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitatea Alimpești unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, începând cu data de 06.10.2020, se suspendă activitatea cu publicul a următoarelor instituții și operatori economici din localitatea Alimpești, după cum urmează:
1. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
2. Se suspendă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
3. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
4. Se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare”, au decis autoritățile.
Totodată, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj se menține închisă activitatea cu publicul a instituțiilor și operatorilor economici din localitățile Ciuperceni și Mătăsari.
În permanență, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică.