Au sosit în Gorj măștile de protecție gratuite

1

Direcția de Sănătate Publică Gorj a primit 1.596.950 de măști de protecție, care vor fi distribuite persoanelor defavorizate.

Începând de joi, 10 septembrie, reprezentanții UAT-urilor din județul Gorj pot să ridice măștile de protecție, acordate de  către Ministerul Sănătății pentru a fi oferite cu titlu gratuit persoanelor defavorizate.

„Categoriile de persoane care beneficiază de acest sprijin sunt: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat; persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei; pensionarii din sistemul public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de O.U.G. nr.6/2009 și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale potrivit Legii nr. 448/2006”, a anunțat DSP Gorj.

Se acordă câte 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană eligibilă.