Anunț! Se înființează Poliția Siguranță Școlară

0

Ministrul Afacerilor Interne a decis înființarea unei structuri distincte în cadrul Poliției Române, „Poliția Siguranță Școlară”, care va funcționa odată cu începerea noului an școlar.

Structura nou-înființată „va îmbunătăți și consolida parteneriatul MAI-școală-autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal”, a anunțat secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu.

Poliția Siguranță Școlară va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori și eliminarea din timp a potențialelor riscuri, în principal pentru prevenirea consumului de droguri, trafic de persoane și violență juvenilă.

Structura se constituie prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, prin suplimentarea posturilor alocate Poliției Române, cu un număr de 266 de funcții de polițist.

Structura va funcționa atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, cât și la nivelul inspectoratelor județene de poliție.