Amendați după petrecerea postată pe Internet

1

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o rețea de socializare a fost postată o filmare în care se observă că la locuința unei persoane de pe raza comunei Scoarța a fost organizată o petrecere cu participarea unui număr mare de persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 17 ianuarie a.c., un bărbat, de 31 de ani, din comuna Scoarța, a organizat o petrecere la locuința sa, eveniment la care au participat un număr de nouă persoane, nefiind astfel respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor și măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Bărbatul de 31 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar față de cele nouă persoane participante la eveniment a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, conform Legii nr. 55/2020.

„Facem precizarea că desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private sunt interzise. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, sănătatea și siguranța cetățenilor fiind prioritare pentru noi”, a anunțat IPJ Gorj.