Alte rețineri în dosarul tăierilor ilegale de la Tismana-Peștișani

0

Încă trei persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, în dosarul tăierilor ilegale de păduri din zona Peștișani – Tismana.

Suspectul F.P.I.(S..), având calitatea de administrator al SC Şupelnița SRL, societate comercială cu profil exploatări forestiere, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat (faptă din luna mai 2018), instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, instigare la tăiere nelegală de arbori în formă continuată, instigare la furt de arbori în formă continuată şi evaziune fiscală în formă continuată.

Fiul său, „suspectul F.P.I.(J..), având calitatea de angajat al societăţii comerciale cu profil exploatări forestiere SC Ş… SRL” este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat (faptă din luna mai 2018), instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată (2 acte materiale, din 22.08.2020 şi 23.08.2020), instigare la tăiere nelegală de arbori în formă continuată și instigare la furt de arbori în formă continuată.

Suspectul F.P.I. zis N…, având calitatea de angajat al societăţii comerciale respective, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la furt de arbori în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

„Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.