Acțiune de salvare în lacul Sâmbotin

34
Salvamontiștii gorjeni au participat la o acțiune de salvare la lacul Sâmbotin.
Din fericire, a fost vorba de scenariul unui exercițiu de salvare.
„Aseară salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont – Salvaspeo al Consiliului Județean Gorj au efectuat un exercițiu de căutare-salvare acvatica în lacul Sâmbotin din localitatea Schela, zona masivului Vâlcan. Pe lângă exersarea metodelor de căutare subacvatica, individual și în echipa , s-a exersat deplasarea subacvatica cu scubajetul de mare viteza și căutarea cu detectorul cu program de Inteligenta Artificiala de detectare a persoanelor aflate sub apa.
Exercițiul s-a desfășurat in bune condiții, si-a atins obiectivele, a confirmat capacitatea salvatorilor acvatici gorjeni de a acționa și utiliza corect și la parametri echipamentul din dotare , dar , pentru ca noaptea nu se terminase a urmat și un apel de urgență în urma căruia salvamontiștii au plecat în masivul Valcan pentru a acorda primul ajutor și recupera, de la o exploatare forestiera, o persoană cu probleme medicale.
Persoană a fost recuperata fiind transportata cu Ambulanta Salvamont până la locul unde a fost predată Ambulantei SAJ“, au transmis reprezentanții Salvamont Gorj.