Absolvenții claselor a XII-a au susținut, astăzi, BAC-ul la română

4

Absolvenții claselor a XII-a au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023.

Probele scrise din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat (iunie – iulie) se vor desfășura în perioada 26 – 29 iunie, în 464 de centre. Pentru susținerea acestor probe s-au înscris, in prima sesiune, peste 130.500 de candidați (dintre aceștia, peste 16.000 de candidați provin din promoțiile anterioare).

Primul subiect a constat în mai multe cerințe, având ca text suport un fragment din „Ion Creangă, viața și opera”, de George Călinescu. La subiectul al doilea, elevii au avut de evidențiat relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, în cazul unei poezii aparținând lui Alexandru Vlahuță. Subiectul al treilea, pentru profilul real, a presupus redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte în care candidații au avut de prezentat particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Candidații de la profilul uman au avut de prezentat particularitățile construcției unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.