A furat o mașină și s-a răsturnat cu ea

0

Un tânăr de 23 de ani a fost reţinut după ce a furat un autoturism pe care l-a condus fără permis şi cu care s-a răsturnat, părăsind locul accidentului.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au fost sesizaţi, sâmbătă, prin apelul 112, de un tânăr de 20 de ani, din comuna Bărbăteşti, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din curtea locuinţei.

“Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că, în seara zilei de 26 septembrie, apelantul a fost plecat de la domiciliu timp de 2 ore, iar la întoarcere a constatat lipsa autoturismului, care fusese parcat în curte, iar din locuinţă lipseau cheile autoturismului. În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti, a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din comuna Jupîneşti care, ar fi sustras autovehiculul şi, în timp ce se deplasa la volanul acestuia, pe DC 43 Socu, apoi pe DJ 661 Bărbăteşti, ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi s-ar fi răsturnat în afara părţii carosabile”, a anunţat Ţuhaşu.

În urma impactului, un pasager aflat în autoturism, pe scaunul din dreapta faţă, a suferit leziuni.

Tânărul de 23 de ani a părăsit locul accidentului, nedeclarând evenimentul rutier, iar în urma verificărilor a reieşit faptul că acesta nu deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj.