Vasile Blaga scapă definitiv de controlul judiciar

Vasile Blaga scapă definitiv de controlul judiciar, după ce magistrații Curții de Apel București au respins joi contestația procurorilor anticorupție împotriva deciziei prin care i-a fost revocată măsura.

„În baza art.206 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești împotriva încheierii de ședință din 22.09.2017, pronunțată de Tribunalul București — Secția I Penală în dosarul nr.1240/3/2017/a5. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

Pe 22 septembrie, Tribunalul București a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus în cazul lui Vasile Blaga, decizie contestată de DNA la Curtea de Apel București.

Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

„În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, afirmă procurorii.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns