Șapte ani de închisoare pentru proxenetul Aristică Benoni Bejinaru

Lăcătășul mecanic care lucra la Cariera Roșiuța, însă în timpul liber se ocupa de proxenetism și-a aflat pedeapsa finală! Curtea de Apel Craiova a stabilit ca Aristică Benoni Bejinaru să fie condamnat la șapte ani de închisoare. Și complicele acestuia, Casian Bejat, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Cei doi au fost trimiși în judecată de DIICOT în urmă cu aproape trei ani, fiind acuzați de proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori.

Curtea de Apel a stabilit pedepsele finale pentru Aristică Benoni Bejinaru, judecat pentru proxenetism.

 „Aplică inculpatului Bejinaru Aristică Benoni pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite urmând ca inculpatul Bejinaru Aristică Benoni să execute pedeapsa de 7 ani închisoare”, a stabilit Curtea de Apel Craiova.

Și complicele lui Bejinaru, Casian Bejat, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. De asemenea, instanța a decis să confiște aproape cinci mii de euro și peste 13 mii de lei de la Aristică Benoni Bejinaru. Sentința este definitivă. Victimele proxeneților urmează să primească acum și despăgubiri. Aristică Bejinaru a fost reţinut după ce oamenii legii au descoperit că de aproximativ patru ani a avut ca principală preocupare comiterea de fapte de trafic de persoane şi proxenetism, fără să excludă infracţiuni de trafic de minori.

Într-un comunicat de presă al DIICOT, s-a dezvăluit că deşi era angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, Bejinaru a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu. Complicele lui Bejinaru la reţeaua de proxenetism pe care o crease a fost Casian Muja Bejat. După verificările făcute, doi dintre şefii direcţi ai lui Bejinaru au fost concediaţi, iar alte 6 persoane s-au ales cu diminuarea salariului pe o perioadă de până la 3 luni.

Lasă un răspuns