Șampanie și foc de artificii pentru târgujienii în noaptea dintre ani

Municipalitatea pregătește mai multe acțiuni pentru noaptea dintre ani. Târgujienii sunt invitați la miezul nopții pe insuliță unde va fi foc de artificii, apoi se vor împărți cupe cu șampanie celor prezenți. După ora 24.00, Aurel Popescu va oficia 18 căsătorii la Poarta Sărutului pentru prima dată în calitate de primar al municipiului.

Căsătoriile la Poarta Sărutului sunt oficiate încă din 2002, la inițiativa fostului primar Florin Cârciumaru. Tradiția este dusă mai departe în acest an de Aurel Popescu. 18 cupluri din toată țara au depus documentele pentru a se căsători la Târgu Jiu, lângă monumentul lui Constantin Brâncuși.

Însă cel mai probabil, prea puțină lume cunoaște semnificația operelor lui Brâncuși din Parcul Central. Ansamblul monumental din Târgu Jiu, cuprins din Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, au fost ridicate în cinstea eroilor căzuți la datorie. Reprezintă practic un omagiu adus celor care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial și nu se explică de ce își doresc tinerii să se căsătorească lângă acesta. Poarta sărutului este poarta prin care se face trecerea spre o altă viață.

Lasă un răspuns