Rectificarea pozitivă e doar în declarații

Rectificarea bugetară anunţată de Guvern ar fi de fapt una negativă, atrag atenţia economiştii. Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe, scad atât veniturile, cât şi cheltuielile totale. Se majorează în schimb deficitul. Executivul mizează anul acesta pe o creştere economică mai mare, asta deşi banii merg în special către plata salariilor şi mai puţin către investiţii.

Guvernul este optimist cu privire la creşterea economică de anul acesta: 5,6% faţă de 5,2% cât anunţa anterior. Din cifrele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe reiese că au scăzut atât veniturile, cât şi cheltuielile – primele de patru ori mai mult. În creştere este doar deficitul – o majorare de aproape 979 milioane de lei.

„Matematic vorbind, acestă rectificare nu este una pozitivă, este una negativă. Nu se încasează în totalitate taxele, nici măcar cele declarate. A se vedea exemplul TVA-ul. Singura măsură corectă ar fi fost să se facă o rectificare negativă”, spune Adrian Bența, consultant fiscal.

Sursa> Digi24.ro

Lasă un răspuns