Prinși în flagrant în timp ce tăiau lemne din pădure

Polițiștii din cadrul IPJ Gorj au identificat mai multe persoane care tăiau ilegal arbori, fiind întocmite dosare de cercetare penală, după cum urmează:

Poliţia Oraşului Tismana a fost sesizată prin apelul 112 cu privire la faptul că o persoană taie ilegal arbori, din fondul forestier de pe raza comunei Godineşti.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că un tânăr de 26 de ani, din comuna Godineşti, a tăiat ilegal un număr de 10 arbori de esenţă salcâm, în volum total de aprox. 4 mc. La vederea organelor de poliție tânărul a abandonat la faţa locului materialul lemnos, acesta fiind identificat ulterior și condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în flagrant un bărbat de 68 de ani, din comuna Plopşoru, în timp ce a tăiat fără drept un număr de 39 de arbori, cu diametrul  la cioată cuprins între 8 și 45 de cm., fără a prezenta marcă silvică, de pe un teren situat în afara fondului forestier. Materialul lemnos și uneltele folosite pentru tăierea acestuia au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei.

Și polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizați prin apelul 112, de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Motru, despre faptul că dintr-o pădure situată în comuna Dragoteşti, un bărbat de 37 de ani, din aceiași localitate, a tăiat 10 arbori de diferite dimensiuni şi esenţe, iar când a observat pădurarul a fugit de la faţa locului. Polițiștii l-au identificat ulterior pe bărbat, fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Motru, prejudiciul fiind în curs de estimare.

La aceeași dată, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 53 de ani, din comuna Slivileşti, despre faptul că un bărbat de 32 de ani, din aceiași localitate, a tăiat ilegal 4 arbori de esenţă cer, de pe un teren proprietatea sa, aflat în afara fondului forestier, părăsind locul faptei. Polițiștii l-au identificat ulterior pe bărbat, fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Motru, prejudiciul fiind în curs de estimare.

În aceste cauze s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, a transmis IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns