Primăria Târgu Jiu susține că polițiștii locali ar fi trebuit să îndepărteze calul de pe carosabil

Primăria Târgu Jiu contrazice Poliția Locală în ceea ce privește sarcina polițiștilor în momentul în care văd cai pe stradă. Municipalitatea susține că polițiștii locali trebuie să elibereze de urgență carosabilul, după care, să sune la ecarisaj pentru ca animalul să fie dus la obor. Clarificările vin după ce mai multe imagini cu un cal care se plimba liber în apropierea Mall-ului din Târgu Jiu au devenit virale pe internet, iar la Poliția Locală a fost declanșată o anchetă internă pentru că un echipaj de la Poliție a trecut pe lângă cal fără să aibă vreo reacție.

Imaginile au fost filmate de un tânăr în timp ce se afla la Mall-ul din Târgu Jiu. Apoi le-a postat pe internet, iar acestea au devenit, în scurt timp, virale. Lucrul care i-a revoltat pe internauți a fost faptul că pe lângă animalul lăsat liber pe stradă a trecut chiar o mașină a Poliției Locale. Polițiștii nu au oprit deși au sesizat pericolul.

Iar acest lucru înseamnă, potrivit reprezentanților Poliției Locale, că a fost anunțat Dispeceratul instituției pentru solicitarea serviciului specializat în vederea eliberării carosabilului. În astfel de cazuri, susțin polițiștii locali, aceștia nu pot decât să anunțe ecarisajul și să amendeze proprietarul în cazul în care calul este microcipat. Calul cu pricina nu a fost găsit.

În oborul din Târgu Jiu, în acest moment nu este niciul cal. Ultimele animale au fost recuperate de către proprietari în urmă cu două săptămâni. Acesta nu a fost un caz singular. Mai mulți târgujieni au sesizat prezența animalelor lăsate libere pe carosabil. În această lună, un tânăr a murit după ce a lovit doi cai, iar mașina pe care o conducea s-a oprit într-un copac.

Lasă un răspuns