Primăria Târgu Jiu ignoră sfaturile lui Radu Boroianu și va continua oficierea căsătoriilor la Poarta Sărutului chiar dacă monumentul este unul funerar

Reprezentanții autorităților locale nu iau în calcul sfatul specialiștilor! După ce președintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, i-a recomandat Primăriei Târgu Jiu să nu mai oficieze căsătorii la Poarta Sărutului pentru că este o aberație să te căsătorești lângă un monument funerar, astăzi, primarul interimar Aurel Popescu a declarat că „tradiția” va continua la Târgu Jiu. Dacă vor mai fi doritori, Primăria va oficia, în continuare, căsătoriile în Parcul Central. Radu Boroianu le-a sugerat autorităților să înceteze acest proiect pentru că opera reprezintă trecerea spre o altă lume și nu vede sensul căsătoriilor acolo. Părerile târgujienilor sunt împărțite.

După ce au aflat că monumentul este unul ridicat în cinstea eroilor căzuți pe front, unii spun că nu s-ar căsători acolo. Alții, însă, susțin că și-ar uni destinele sub Poarta Sărutului. Căsătoriile se oficiază la Târgu Jiu, din 2002, la inițiativa fostului primar, Florin Cârciumaru. Ascultați declarațiile, în cadrul Știrilor Radio Târgu Jiu din oră în oră.

Lasă un răspuns