„Prietenul lui Ponta” aşteaptă înscăunarea la Gorj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, rămâne singura variantă a PSD pentru postul de prefect de Gorj. Potrivit unor surse politice, numirea lui Ciprian Florescu în funcția de prefect ar urma să se producă în maximum două săptămâni. „Ajungem la un moment dat să devenim penibili să tot vorbim despre schimbări de prefecţi. E adevărat că, în ţară, a început această acţiune, eu aştept ca lucrurile să se demareze conform programului stabilit de Guvern. E bine că la ora actuală avem un prefect care funcţionează şi conduce Instituţia Prefectului, la Gorj”, a declarat Ciprian Florescu.

 

S-a speculat, la finalul lunii trecute, că social-democratul ar fi ieşit din calculele pentru postul de prefect, după ce l-a însoțit pe Victor Ponta la Tribunalul Gorj, la un proces. Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, în calitate de martor, într-un dosar în care un interpus al fostului deputat PSD Mugurel Surupăceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. În scurta sa vizită de la Târgu Jiu, Ponta nu s-a sfiit să critice actualul Guvern, pe tema CE Oltenia. Un atac indirect destul de dur a fost şi la adresa preşedintelui Liviu Dragnea, acuzat că se amestecă în treburile Guvernului.

 

„Îmi asum prietenia”

Imediat după acest episod s-a speculat că apropierea lui Florescu de Ponta îl va costa funcţia de prefect. „Nimeni nu poate să mă acuze în legătură cu prietenii pe care mi i-am ales de-a lungul vieţii. Nimeni nu poate să mă acuze dacă rămân alături de aceşti prieteni şi nu le întorc spatele. A fost o chestiune care ţine strict de relaţia pe care o am cu domnul Victor Ponta şi nu ştiu de ce ar trebui cineva să mă condamne la cine ştie ce pedeapsă pentru că am fost alături de domnia sa. Nu cred că este un capăt de ţară că am fost alături de Victor Ponta, dar dacă cineva consideră că a fi alături de Victor Ponta în acest moment este un delict, eu îmi asum absolut orice fel de măsură. Însă eu ştiu că în PSD sunt oameni inteligenţi şi nu ar putea să pună la îndoială ataşamentul meu faţă de partid. Am fost singurul care s-a întâlnit cu Victor Ponta. Nu înţeleg de ce ar trebui să deranjeze pe cineva faptul că m-am întâlnit eu cu Victor Ponta“, s-a justificat Florescu.

Lasă un răspuns