Ponta, după declaraţiile lui Tudose privind pensiile: Când îl are pe Dragnea lângă el, se molipsește

Fostul lider PSD Victor Ponta critică, într-o postare pe Facebook, declaraţiile premierului Mihai Tudose cu privire la randamentul pilonului ll de pensii, spunând că afirmaţiile acestuia sunt neadevărate şi că atunci când este singur e „lucid şi calculat”, iar în prezenţa lui Liviu Dragnea „se molipseşte de populism latino-american”, relatează News.ro.

„Îmi pare rău pentru Mihai Tudose, dar chiar ceea ce a spus azi despre pensii este total neadevărat şi extrem de periculos! Când e singur văd că e lucid şi calculat – când îl are pe Liviu Dragnea lângă el se molipseste de populism latino-american, de ignoranţă şi neseriozitate!”, scrie Ponta pe Facebook.

El respinge, făcând apel şi la articole din presă, afirmaţiile lui Tudose conform cărora statul este cel mai bun administrator, spunând că „statul nu este un mai bun administrator în economie decat privatul” şi că „această discuţie s-a încheiat in 1989 cand economia privată a Vestului a câştigat definitiv bătălia cu economia de stat a URSS şi a ţărilor foste comuniste”.

De asemenea, fostul premier spune că Pilonul l de pensii administrat de stat nu are un randament „de 10 ori mai mare” decât Pilonul ll administrat privat, aşa cum a susţinut Mihai Tudose.

Lasă un răspuns