Ponta, despre viitorul său partid: Se porneşte un start-up; în septembrie voi lua o decizie

Victor Ponta a afirmat că în luna septembrie va lua o decizie legată de viitorul său în politică, precizând că vrea să înfiinţeze un nou partid, ”un start-up”.

”În septembrie voi lua o decizie legată de modul în care îmi desfăşor activitatea politică pentru că mai am încă trei ani şi jumătate de deputat şi pentru că părerea mea şi a celor cu care vorbesc este că pot să am un cuvânt de spus în politică şi, în special, încercând să-i aducă alături de mine pe cei care, ca şi mine, au votat PSD, au votat ALDE – nu PNL că nu cred că o să conving penelişti – şi care acum sunt foarte dezamăgiţi. Sunt asemenea oameni şi sunt foarte mulţi”, a declarat Victor Ponta la un post de televiziune, citat de News.ro.

Întrebat dacă se gândeşte să pornească o nouă construcţie politică, Ponta a răspuns afirmativ. ”Se porneşte un start-up”, a precizat Victor Ponta.

El a precizat că nu a vorbit cu Cătălin Ivan, care a anunţat că lucrează la un nou proiect politic pentru PSD, şi că nu ştie care sunt intenţiile europarlamentarului social-democrat.

Prima dată când Victor Ponta şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un nou partid a fost pe 6 iulie.

”Nu am fost niciodată în alt partid cu excepţia PSD / după 15 ani de activitate am fost exclus pentru că l-am apărat pe Sorin Grindeanu (care era în PSD din 1996) împotriva lui Liviu Dragnea (care a venit de la PD)!!! Acum sunt independent dar cu siguranţă din Septembrie voi face politică într-un partid nou (sub nicio formă în vreunul din cele aflate acum în Parlament)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, răspunzând unui comentariu la o postare.

Ponta fusese întrebat când îşi face partid.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a scris vineri, pe Facebook, că lucrează la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului, în condiţiile în care nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc, iar el l-a criticat în nenumărate rânduri pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru modul „închis, autoritar spre dictatorial” în care conduce formaţiunea.

Lasă un răspuns