Părinții ai căror copii cerșesc, decăzuți din drepturi

O primărie locală va demara o amplă campanie pentru combaterea cerșetoriei pe teritoriul municipiului.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe din județul Covasna va propune măsuri drastice împotriva celor care încurajează acest fenomen, inclusiv decăderea din drepturi a părinților care își trimit copiii la cerșit, a anunțat, joi, primarul Antal Arpad, potrivit Agerpres.ro.

„Am solicitat Poliției Locale să identifice pe de o parte copiii care cerșesc, iar pe de altă parte, părinții care își trimit copiii la cerșit și vom cere organelor abilitate să declanșeze procedura de ridicare a drepturilor părintești în cazul acestora. Înțelegem și partea socială a fenomenului, de aceea încercăm ca, paralel cu aceste acțiuni, să le oferim locuri de muncă sezoniere acelor părinți care vor să muncească. Încercăm să le oferim diferite tipuri de activități care nu necesită o pregătire profesională extraordinară, de exemplu să cosească sau să curețe albia pârâului”, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferințe de presă.

El a făcut un apel către cetățeni să sprijine eforturile autorităților locale și să nu mai încurajeze cerșetoria prin oferirea de bani sau bunuri.

Lasă un răspuns