Pandurii, o dragoste gorjeană!???

  • Clubul gorjean este de ani bun un câmp de războaie, răzbunări şi prea puţin un club de fotbal

 

Jucăria Pandurii este atractivă din cel puţin două motive. Primul motiv este clar cel financiar, iar al doilea ţine mai mult de imagine. Cine nu ar vrea să pozeze în şef la Pandurii, un club în care a existat un răsfăţ salarial de neînchipuit. Dar, s-a ajuns şi la fundul sacului, şi după e unii au venit pe bicicletă şi au plecat în bolizi de lux, iar alţii şi-au umplut conturile, acum situaţia este critică. A nu se citi că cei care au venit la şefia clubului pe acest „praf” nu au şi ei de gând să facă o afacere bună şi să-şi rotunjească veniturile… Vaca încă mai are lapte, aşa că mai e loc de umplut o găletuşă mică…

 

Ambiţiile personale mai presus de orice

Din păcate oamenii grei au acestui judeţ au ajuns să se bată pe jucăria Pandurii. Un război clar între două tabere care au produs haos la un club. Bătaia a fost pentru bani, pentru putere, pentru imagine. Marin Condescu a avut jucăria pe mână o bună perioadă de timp, până ce Ion Călinoiu şi grupul său au reuşit prin anumite metode să-i ia jucăria primului. Verdictul pus: acte de corupţie. Procese, intrigi, o poveste ce nu are treabă cu fotbalul.

Ajunşi la putere, cei din grupul lui Călinoiu au încercat să stoarcă clubul, aşa că în doi ani de zile s-a ajuns la un haos general, la o datorie de cel puţin şase milioane de euro către multe persoane, firme dar şi la posibilitatea intrării în faliment. La rândul lui Condescu i-a smuls echipa din braţe lui Ion Călinoiu, răzbunările şi ambiţiile personale ducând cel mai probabil echipa spre pieire ! halal interes pentru club. Ambiţiile personale au fost mai presus de orice.

 

Ruşine să le fie!

Mulţi se şi întreabă dacă Pandurii mai este echipa gorjenilor. Nu mai este de mult timp. Acesta este adevărul. Este doar echipa grupurilor de interese, echipa celor care văd în faţa ochilor frâiele puterii. Pandurii este echipa şmecherilor, echipa pe care rând pe rând cei care s-au succedat pe la conducere i-au mai înfipt câte un pumnal în spate.

S-au îmbuibat toţi cei care au avut puterea la club, au luat bani grei iar acum îi doare undeva de acest club. Şi cine suferă? Exact, doar oamenii, microbiştii simpli, cei care nu au bani şi care nu au mai văzut de mai bine de un an şi jumătate un meci de fotbal în oraşul lor. Aşa că şi şocul dispariţiei echipei va fi unul mai mic, pentru că deja lumea s-a cam obişnuit să nu mai vină la stadion şi să sufere sau să se bucure, acum stau la tv şi văd meciurile. Însă peste ceva timp îşi vor găsi cu totul altceva de văzut pe la tv, o telenovelă sau un film bun… Oricum, Pandurii s-a dezrădăcinat de Târgu-Jiu, de Gorj! Este doar echipa şmecherilor!

Din păcate oamenii care au făcut doar rău cel puţin sportului stau bine mersi în banca lor nefiind traşi la răspundere de cineva. Haosul este general, vom avea stadion şi sală de sport, dar nu vom avea echipe. Să joace pe ele cei care au nenorocit sportul, cei îmbuibaţi cu bani, şmecherii bogaţi ai acestui judeţ sărac…

COSMIN BRUJAN

Lasă un răspuns