Pandurii la un pas de dispariţie

  • Dacă echipa va retrograda, automat va intra în faliment

 

Pandurii moare. Interesează pe cineva?! Acest club a rămas unul care pare abandonat. Finanţatorii se ascund, nimeni nu vorbeşte despre viitorul acestui club. Indiferenţă. Şi totuşi, în Târgu-Jiu se construieşte un stadion pe care va juca cel mai probabil artiştii de la Doina Gorjului. Slabe şanse să vedem din vară jucând fotbalişti pe această bijuterie de arenă !

 

Grei de salvat ceva

E clară treaba, dacă acest club retrogradează asistăm la finalul poveştii fotbalistice în Gorj. Nu ar fi chiar o noutate, în vară s-au mai pierdut două echipe şi nimeni nu şi-a asumat acea pierdere. Lumea trebuie să înţeleagă. Dacă Pandurii retrogradează asta înseamnă automat falimentul. Două pericole pasc Clubul oltean. Falimentul şi retrogradarea. Ambele sunt strâns legate. Doar proştii iau în calcul o salvare a clubului în caz de retrogradare. Dacă se va cădea în B, atunci planul de reorganizare nu va mai putea fi susţinut, aşa că se va intra în faliment. În planul de reorganizare se specifică ferm că în cei 3 ani vor intra minim 5 milioane de euro din drepturile tv. Iar la Liga 2 nu se dau bani din drepturi tv. Astfel nu se va mai respecta planul. Totodată dacă nu va fi aprobat de Tribunal acest plan, atunci este instaurat falimentul. Echipa ar pierde locul din Liga 1, toate bunurile urmând să fie vândute la preţuri de nimic. O afacere pentru unii.

 

Sunt îngropaţi în datorii

Revenind la situaţia financiară a echipei, trebuie spus că acest club care mult timp a prosperat a ajuns în ultimul hal. Sărăcia face ravagii, iar Pandurii a ajuns în lumea a treia. Efectiv sunt situaţii pe care doar echipele din liga a 3-a le face. „Am ajuns să cumpărăm câte o banană sau un măr pentru câte un jucător. Le cumpărăm la număr exact, nu ne permitem luxuri”, spune Flavius Stoican.

Acelaşi antrenor atrage atenţia şi spune că acum problemele se trag de la fosta conducere. Sunt dezamăgit pentru că aici a fost o situaţie extraordinară pentru a se face fotbal de peformanţă. Din discuţiile avute cu oamenii din club, am auzit că în trecut erau condiţii senzaţionale la Pandurii. Nu pot înţelege cum s-au risipit atât de mulţi bani. Cum am ajuns acum să ne gândim la ce hotel să stăm pentru că în mare parte sunt datorii la hotelurile respective. Încercăm să ne aranjăm cu mesele să nu plătim mai mult, să ne ordonăm în tot ceea ce facem. Asta doar că înainte s-au risipit cu atâta nonşalanţă mulţi bani”, a declarat Flavius Stoican.

 

28 martie, ziua crucială

pe data de 28 martie, Tribunalul trebuie să dea verdictul în cazul pandurii. Cererea pandurilor de intrare în insolvenţă va fi judecată şi în acea dată se va decide totul. Dacă se va primi aviz favorabil, atunci cele 5 milioane de euro datorii vor fi eşalonate la plată pentru următorii trei ani, situaţie în care clubul va depinde apoi doar de partea sportivă. Iar acolo sunt emoţii…

 COSMIN BRUJAN

Lasă un răspuns