Pandurii, „borne” ruşinoase pentru Liga 1

  • Echipa gorjeană este singura echipă din Liga 1 din ultimii 20 de ani care nu a fost programată la un meci, singura care a retrogradat de două ori, dar de fiecare dată a revenit în Liga 1 la „masa verde”, dar şi singura în ultimii 10 ani care a refuzat să mai intre pe teren după pauză

 

Cum necum, Pandurii a ţinut periodic prima pagină a ziarelor cu evenimentele care s-au petrecut la acest club. de multe ori haosul a pus stăpânire pe acest club care nu scapă de povara scandalurilor. Încă de la intrarea în Liga 1 pe la acest club s-au tot petrecut anumite lucruri bizare şi care au ridicat multe semne de întrebare. De la modul de finanţare al echipei ani la rându-i până la decizii absolut radicale de-a nu juca, toate „bornele” ruşinoase au fost înregistrate în ograda pandurilor.

 

Istoric negativ

Pandurii este singura echipă din Liga 1 care a retrogradat de două ori şi de fiecare dată gorjenii s-au salvat şi au jucat în Liga 1 folosind alte mijloace. Mai întâi au retrogradat dar au luat locul Sportului Studenţesc pe motiv că bucureştenii nu şi-au luat licenţa. Apoi, gorjenii au mai retrogradat o dată, dar au cumpărat locul şi lotul celor de la Internaţional Curtea de Argeş şi au continuat aventura în Liga 1. Au fost multe voci în acea perioadă care au contestat maniera prin care gorjenii au fentat regulamentele.

Nu se ştie cum se întâmplă, dar toate li se întâmplă gorjenilor. Aceştia au mai bifat o premieră pentru fotbalul românesc în februarie 2011, atunci când Marin Condescu a făcut un exerciţiu de forţă, a refuzat să achite un milion de euro lui Dinamo în urma procesului pierdut la Comisii cu Ilie Iordache, iar Pandurii nu a fost programată la meciul cu Oţelul Galaţi, pierzând meciul la masa verde cu 3-0. Într-un final, gorjenii au achitat banii şi au fost apoi programaţi în campionat. Oricum, acel meci cu Oţelul rămâne unul cusut cu aţă albă, gorjenii fiind acuzaţi de Adrian Porumboiu, patronul de atunci al lui FC Vaslui, echipă angrenată în luptă directă cu Oţelul la câştigarea titlului că în mod intenţionat gorjenii nu au achitat pentru a facilita drumul gălăţenilor spre titlu. O altă pată urâtă pe obrazul pandurilor.

 

Au mai bifat o bornă !

Tot Pandurii este singura echipă din primul eşalon de ani buni care refuză să mai joace un meci după pauză. Cel puţin de 10-12 ani nu s-a mai întâmplat una ca asta, însă târgujienii au ţinut morţiş să intre în istorie şi cu această bravură.

O decizie luată de jucători la pauza meciului cu ASA Tg. Mureş, motivaţia fiind că terenul era impracticabil şi jucătorii îşi periclitau integritatea corporală. „Nu am venit aici pentru a juca hochei. Nu am venit cu patinele. Nu se putea juca fotbal. Nu trebuia să se joace meciul de la bun început. A fost patinoar nu teren de fotbal”, a declarat Petre Grigoraş motivând decizia luată de jucătorii săi.

COSMIN BRUJAN

Lasă un răspuns