Meseriile candidaţilor pentru parlamentare

parlamentari

Mulţi dintre alegători s-au întrebat la ce se pricep cei care fac şi desfac legile în Parlament. Ei bine, nu toţi au meserii de bază solide, iar dacă în această campanie electorală stăm să analizăm oferta partidelor, putem observa că sunt unii care au CV-uri care nu-i recomandă pentru postul de parlamentar. Nu că ar fi o ruşine să pleci de jos, însă e greu de crezut că cineva fără o minimă pregătire sau o meserie de bază poate încropi legi care să ne facă viaţa mai bună.

 

O casnică vrea în Parlament

Profesor, inginer, jurist sau economist, acestea sunt meseriile pe care le practică marea parte a celor 112 candidaţi la alegerile din 11 decembrie care s-au înscris în cursa electorală pentru a-i reprezenta pe gorjeni în viitorul Parlament. Sunt şi candidaţi medici, avocaţi, jurnalişti, dar şi asistenţi sociali, electricieni, o casnică, un excavatorist sau un agent de securitate.

 

Mulţi economişti, jurişti şi ingineri

Listele PSD Gorj sunt populate de oameni …cu carte. Cei mai mulţi sunt jurişti sau ingineri, însă întâlnim şi un fost jurnalist şi chiar un informatician. Şi liberalii merg în alegeri cu economişti şi ingineri, dar găsim şi un ziarist, un electrician nave şi un student. Medici, ingineri şi profesori se află pe listele ALDE Gorj, în vreme ce la PMP avem de-a face cu ingineri, medici, un asistent sociali, un agent de vânzări şi un maistru.

UDMR are în fruntea listei la Camera Deputaţilor un tehnician, în persoana lui Cristian Tudor, fiul şefului de la Drumurile Naţionale Gorj, pesedistul Ion Tudor. Pensionari, un şef de echipă de intervenţie, un conducător auto, un electrician întreţinere şi un asistent social completează listele Uniunii Democrat Maghiare din România. Candidații PRU pe primele locuri la Cameră sunt doi economişti, iar la Senat pe primul loc se află un inginer minier. Ceilalți candidați sunt ingineri, juriști şi economiști.

 

Vor voturi un scriitor, un broker şi un paznic

Alianţa Noastră pentru România propune în cursa de la Casa Poporului un lichidator judiciar, un scriitor, un maistru, un consilier juridic, un chimist, un asistent medical, un medic stomatolog, trei administratori şi un consultant asigurări.  Oameni cu studii înalte se regăsesc în Uniunea Salvaţi România a lui Nicuşor Dan. Vorbim despre un avocat, un director, un conferenţiar universitar, doi economişti, un inginer şi un IT-ist.

Partidul România Mare are în fruntea listelor un electrician şi un educator, restul candidaţilor având diverse meserii: profesor, maistru electromecanic, expert judiciar, agent securitate, broker şi un medic veterinar.

 

O casnică şi un liber profesionist, pe liste

La Partidul Socialist Român găsim profesori, ingineri, un excavatorist, o casnică, un constructor şi un fost lucrător în MAI, actualmente pensionar. Partidul Noua Românie propune la Senat un manager de profesie lucrător în administraţie publică şi un conferenţiar universitar, ambii din Craiova, iar un liber profesionist şi un bibliotecar cer voturi pentru Camera Deputaţilor.

Juristul Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, şi inginerul agronom Ion Călinoiu candidează independenţi la alegerile din 11 decembrie.

CRISTINA TUDOSIE

Lasă un răspuns