Liberalul Moşoiu susţine PSD la alegerile din Drăguţeşti

Liberalii din Gorj primesc încă o lovitură după pierderea mandatului de primar al comunei Drăguţeşti. Liberalul Vasile Moşoiu, cel care a câştigat primăria, dar a fost revocat din funcţie ca urmare a unei condamnări penale, s-a supărat pe propriul partid şi anunţă că va sprijini un social-democrat la alegerile parţiale ce se vor organiza în comună. Lui Moşoiu nu-i e teamă de mânia PNL, afirmând că „la greu” a fost uitat de propriii colegi de partid.

 

„Îl susţin pe Butan”

Anunţul liberalului Vasile Moşoiu a surprins toată suflarea politică din Gorj. Deşi l-a învins pe Gheorghe Butan (PSD) la alegerile din vara lui 2016, Moşoiu afirmă că acum îi va face campanie fostului său contracandidat pentru a pune mâna pe fotoliul de primar. „Sunt simplu membru PNL. Mă voi implica în alegerile parţiale de la Drăguţeşti. Îl susţin pe Butan. Dacă PSD, care e un partid mare şi puternic, va renunţa la comuna Drăguţeşti, va face mare o mare greşeală, dar eu nu cred acest lucru. Voi face campanie candidatului PSD. E singura persoană în momentul de faţă care poate să continue proiectele mele”, afirmă Moşoiu, fără teamă că va fi sancţionat politic de colegii săi.

 

„Am muncit pentru PNL. Nu m-au susţinut la greu”

Fostul primar din Drăguţeşti îşi va atrage cu siguranţă antipatia colegilor de partid. Posibil va fi sancţionat pentru această declaraţie. „De ce să mă sancţioneze? Vasile Moşoiu doar a muncit pentru PNL şi nu a avut nicio satisfacţie. Nici măcar să mă susţină moral când am fost la greu. Aşa că ce pot să pierd? Poate doar calitatea de membru. Nu ştiu dacă Butan e cea mai bună soluţie, dar cred că e mult mai bun decât actualul primar Popescu, din punct de vedere al administraţiei publice locale”, a conchis Moşoiu.

 

Îl va susţine PSD pe Butan?

Rămâne însă de văzut dacă PSD va muta cu Butan la Drăguţeşti. Actualul primar interimar, Ion Dumitru Popescu, este la ALDE, iar PSD are o înţelegere cu partidul lui Tăriceanu. Aşa că este posibil ca Popescu să fie susţinut de PSD la Drăguţeşti, iar ALDE să susţină candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu. Conştient de acest troc politic, Gheorghe Butan spune că aşteaptă decizia PSD. Indiferent de ce se va întâmpla, susţine că nu-i va părăsi pe social-democraţi. „Voi vedea pe parcurs dacă mă vor susţine. Voi vedea la Comitetul Executiv Judeţean, dar nu se ştie nimic. Rămân în PSD, chiar dacă nu voi fi desemnat candidat. Sunt membru PSD de 20 de ani şi nu plec din partid”, a conchis Butan.

CRISTINA TĂNASE

Lasă un răspuns