Noi amenzi Covid în Gorj

Amenzi de aproape 28.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj, au fost desfășurate 10 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 224 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 624 de persoane, 215 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 122 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 99 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.900 lei, din care 38 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar restul pentru alte acte normative, în contextul Covid-19, a anunțat IPJ Gorj.