Viața bate filmul! Și-a înscenat răpirea și i-a cerut soțului bani pentru răscumpărare

O femeie de 36 de ani din orașul gorjean Tismana a fost reținută de poliție, după ce și-a înscenat propria răpire. Soțul femeii a sunat la 112 după ce a primit un apel telefonic în care i se cerea o răscumpărare de 5.000 de lei pentru libertatea soției sale.

„La data de 4 iunie a.c., un bărbat din orașul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă și presupune că e ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din orașul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Femeia a fost găsită pe o stradă din Târgu Jiu. Aceasta a fost dusă la audieri, unde a recunoscut că a vrut sa facă rost de bani de la soțul ei și să îi atragă atenția.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că femeia și-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soțul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5.000 de lei pentru eliberarea sa. În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare, iar polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Ancheta va continua sub supravegherea unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.