CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarele din Liga Naţională

CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarele din Liga Naţională de Baschet Masculin, competiţie care va demara în luna noiembrie. Gorjenii au fost repartizaţi în grupa a doua alături de CSM Oradea, Dinamo Știința București, SCM Timişoara, SCM U Craiova, CSM Galaţi, CSM 2007 Focşani.

„Sezonul competiţional 2020-2021 va avea trei faze. Conform regulamentului aprobat de forul baschetbalistic din România, prima făză se joacă în sistem grupă, fiecare cu fiecare, tur-retur şi se face clasamentul. Conform Ordinului comun MTS+MS actual, se vor juca turnee de 3-5 etape conform tabelei Berger. Conform calendarului stabilit, un turneu va fi în noiembrie, iar celalalt, de 5 etape, în decembrie 2020”, anunță CSM Târgu Jiu.

În cadrul fazei a doua se formează două grupe: primele 3 echipe din fiecare grupa din faza 1 vor forma grupa 1-6, iar celelalte grupa 7-14. Se joacă fiecare cu fiecare, tur/retur, în sistem de etape, dacă situaţia epidemiologică va permite acest lucru.

În faza a 3-aîn funcţie de evolutia pandemiei, se va juca sub formă de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-12 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau, mai rapid sistem F4).

Turneele de Liga Națională se vor desfășura în formula:

3 etape (joc-joc-zi de pauză-joc)

4 etape (joc-joc-zi de pauză-joc-joc)

5 etape (joc-joc-zi de pauză-joc-joc-zi de pauză-joc).

LNBM se va termina între 1 -16 iunie 2020.