Vicepremierul Raluca Turcan, la Târgu Jiu. A fost semnat contractul pentru centură!

Vicepremierul Raluca Turcan a fost prezent, marți, la Târgu Jiu, pentru semnarea a două contracte de infrastructură importante pentru Gorj. Primul se referă la finalizarea lucrărilor pentru centura municipiului Târgu Jiu, investiție ce trebuia să fie finalizată în 2016.

„Marţi, 22.09.2020, CNAIR a semnat contractul având ca obiect „Construcţia Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câştigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori SA – Secol România SRL. Valoarea contractului este de 207.000.000 lei fără TVA”, anunță CNAIR.

Durata contractului este de 18 luni, perioada de execuţie a lucrărilor, şi 84 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor.

Lucrările constau în construcţia a 19,987 km de variantă ocolitoare, 3 noduri rutiere, 2 intersecţii giratorii, mai multe poduri şi pasaje.

Obiectivul de investiţie are ca scop îndepărtarea traficului greu din oraş, dar şi de a facilita legăturile între localităţile aflate în zona Municipiului Târgu Jiu pe următoarele căi de comunicaţie: DN66 (E79), DN67 şi DN67D.
„Am semnat contractul pentru șoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, în prezența vicepremierului Raluca Turcan, la sediul primăriei. Peste 43 de milioane de euro pentru acest obiectiv care ar fi trebuit să fie gata încă din 2016, dacă am fi avut o administrație responsabilă.
De asemenea, tot aici s-a semnat și contractul pentru construirea podului de la Lainici și a unei parcări în acea zonă. Sunt două investiții extrem de importante care ne leagă de zonele dezvoltate din centrul și nordul țării.
Derulăm proiecte vitale pentru dezvoltarea municipiului și facem eforturi să recuperăm într-un timp cât mai scurt ceea ce nu s-a făcut în 17 ani.

Suntem pe drumul cel bun pentru că avem proiecte de 70 de milioane de euro din fonduri europene, alte zeci de milioane finanțări prin CNI, dar și din bugetul local.

La Târgu Jiu a început deja procesul de transformare prin investiții pentru care avem alocate fondurile. Aceste investiții nu mai pot fi oprite. Șoseaua de centură, reabilitarea Casei de Cultură, modernizarea transportului în comun, Centrul INFOTRAFIC, modernizarea iluminatului public și multe altele sunt proiecte care au demarat deja și care vor schimba definitiv municipiul Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.