Guvernul a adoptat o ordonanță care obligă toți angajatorii să inițieze negocieri colective pentru menținerea valorii nete a salariilor

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care obligă toți angajatorii ca, începând din 20 noiembrie, să inițieze negocieri colective pentru menținerea valorii nete a salariilor în plată în urma transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, se arată într-un comunicat al Blocului Național Sindical (BNS), remis luni, AGERPRES.

 „Prin OUG 82/2017, printr-o derogare de la prevederile Legii 62/2011, Guvernul obligă angajatorii să inițieze negocieri colective pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG 79/2017. Propunerea urmărește în sine să oblige părțile la negocieri colective în vederea menținerii valorii nete a salariilor în plată, o dată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 79/2017, respectiv 1 ianuarie 2018. OUG 82/2017 impune tuturor angajatorilor, inclusiv celor care au sub 21 de salariați (inclusiv celor cu un singur salariat), să înceapă negocierea colectivă în perioada 20 noiembrie — 20 decembrie 2017. Obligația vizează atât angajatorii unde în prezent nu există încheiat un contract colectiv de muncă, cât și angajatorii care au în vigoare un contract colectiv de muncă. În această a doua ipoteză urmând a se negocia un act adițional”, precizează BNS.

Lasă un răspuns