Gorjul, judeţ de campioni la sporturile individuale !

  • Atleţii şi pugiliştii sunt mândria a acestui judeţ din punct de vedere sportiv

 

Cei care fac atletism sau box nu sunt la fel de mediaţizaţi ca cei de la fotbal, handbal sau de ce nu baschet. „Meseriaşii” acestui judeţ au dat zeci de mii unor negrii pe la echipa de baschet dar nu au găsit de cuviinţă să dea 150 de lei primă unui atlet care a câştigat o medalie de aur la un concurs naţional. Nu e deloc drept şi corect. Însă ce mai e corect în sportul românesc?

În fine, cert este că şi în anul 2016 sportul gorjean a avut rezultate bune. Vorbim de sportul de performanţă, sporturile individuale care au adus în Gorj un sac de medalii, însă prea puţin recompensate.

 

Atleţii sunt primii

Cei mai buni sportivi gorjeni în anul 2016 sunt Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea. Ambii sunt legitimaţi la CS Pandurii, sunt sportivi cu rezultate la nivel internaţional, aşa că pe merit au fost desemnaţi sportivii gorjeni ai anului. „A fost un sezon bun pentru mine, mă bucur pentru asta. Anul trecut nici nu visam să ajung atât de repede sportivul anului în Gorj. Este o muncă grea în spate, atletismul este cel mai greu sport care se practică. Cum toată lumea vrea să ajungă la Jocurile Olimpice, vreau şi eu acolo. Pentru la anul îmi propun să obţin rezultate bune”, a spus Adrian Garcea.

Şi Andreea Pîşcu s-a declarat mulţumită de ceea ce a realizat în acest an. „A fost un an bun, munca s-a văzut prin rezultatele obţinute. Vreau în viitor să ajung la Olimpiadă, e visul oricărui sportiv. În spate este o muncă destul de multă mai ales pentru probele noastre, 5.000 metri, 10.000 metri, semi maraton şi maraton. Fără aportul antrenului nu am fi reuşit. La anul vreau să iau o medalie la europene în proba de 10.000 metri”, a comentat Andreea Pîşcu.

Cel care i-a descoperit pe cei doi, antrenorul Ion Bură spune că are o grupă senzaţională, o grupă de performanţă care va mai obţine rezultate şi pe viitor. „Sunt primul sportiv din Gorj care am luat puncte în Daciada Performanţei în anul 1980. Iată că am rezultate şi ca antrenor. Sunt şi antrenor federal iar cu sportivi gorjeni am obţinut rezultate bune. Asta mă face să continuăm, avem sportivi tineri în Gorj şi sigur la anul vom avea rezultate şi mai bune. Ne-am antrenat în condiţii grele, dar la anul vom avea stadionul Municipal gata şi vom avea rezultate şi mai bune. În afara celor doi, mai este şi Adina Amzucu care a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial al elevilor din Turcia. Asta spune multe despre sportul din Gorj. Vom obţine rezultate bune în continuare. Andreea Pîşcu este în primul an de tineret, a avut un salt important în acest an. Sper să obţinem medalii la Jocurile Mondiale Universitare şi Campionatul European de Tineret. La ultima festivitatea de premiere de la Federaţia Română am spus că am stat lângă o fostă medaliată olimpică, Constantina Diţă dar şi lângă o viitoare campioană olimpică, Andreea Pîşcu”, a declarat Ion Bură.

 

„An bun”

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Horaţiu Gorun s-a declarat mulţumit de randamentul sportivilor gorjeni în anul 2016. „Ne păstrăm pe nota obişnuită în ceea ce priveşte rezultatele, cu multe plusuri. Suntem în grafic. Ne situăm pe un trend ascendent, avem sportivi de perspectivă. Rezultatele vor fi confirmate în viitor, vom avea ce «culege». Avem şi o bază de selecţie pentru anii viitori. Ştim că se găsesc greu sportivi pentru sportul individual, ne doare, dar lipsa banilor îi determină pe unii să se lase, iar pe alţii să nu se apuce să facă sport. Oricum, sportul gorjean va continua să producă, să propună campioni. Ne păstrăm tradiţia pe ramurile de forţă, atletism şi radiogoniometrie, există un reviriment la box şi lupte. În anii următori, printr-un echilibru şi răbdare, vor veni rezultate şi mai bune”, a declarat şi Horaţiu Gorun.

 

CEL MAI BUN SPORTIV GORJEAN:

Andreea Pîşcu (CS Pandurii, antrenor Ion Bură)

Adrian Garcea (CS Pandurii, antrenor Ionuţ Bură)

 

Laureaţii sportului gorjean:

ATLETISM:

Adela Bălţoi (antrenor Viorica Dima)

Adina Amzucu (antrenor Ion Bură)

Daniel Lupulescu (antrenor Viorica Dima)

Mihaela Ciovei (antrenor Viorica Dima)

Marian Dumitrescu (antrenor Laurenţiu Ciobanu – LPS Târgu-Jiu)

 

BOX

Roxana Pătraşcu (antrenor Leontina Geică – CS Pandurii)

Elena Diţă (antrenor Leontina Geică)

Ionela Achim (antrenor Leontina Geică)

Loris Andreaş (antrenor Doruleţ Neamţu)

David Andreaş (antrenor Doruleţ Neamţu)

Florin Bîlteanu (antrenor Doruleţ Neamţu)

Marius Pirică (antrenor Doruleţ Neamţu)

Ciprian Pobirci (antrenor Doruleţ Neamţu)

Marian Maratu (antrenor Leontina Geică)

Constantin Stana (antrenor Leontina Geică)

Marian Ioncilă (antrenor Leontina Geică)

Andrei Musteţ (antrenor Leontina Geică)

Teodor Chiriţescu (antrenor Leontina Geică)

Ioan Deaconu (antrenor Nicu Marius – Jiul Rovinari)

Orlando Tăran (antrenor nicu Marius)

 

LUPTE:

Ştefan Igoianu (antrenor Aurel Gorjanu-CS Pandurii)

Dorinel Tamaşi (antrenor Aurel Gorjanu)

Alexandru Besliu (antrenor Aurel Gorjanu)

Teodor Cornescu (antrenor Rareş Voicescu – CSS Târgu-Jiu)

Ionuţ Stăvaru (antrenor Sorin Văldoiu – CSS Târgu-Jiu)

Marian Ghiţuică (antrenor Vasile Purdescu – Minerul Motru)

 

RADIOGONIOMETRIE:

Ramona Manea (antrenor Adrian Marcu – CS Pandurii)

Valentina Marcu (antrenor Adrian Marcu)

Denisa Mija (antrenor Adrian Marcu)

Daniela Burci (antrenor Adrian Marcu)

Andrei Burci (antrenor Adrian Marcu)

Răzvan Voivu (antrenor Adrian Marcu)

Teodor Sandu (antrenor Adrian Marcu)

 

ORIENTARE:

Dragoş Talabă (CS Pandurii – antrenor Adrian Marcu)

 

AUTOMOBILISM:

Florin Şerban (ACS Raideri)

Cristian Dunavăţ (ACS Raideri)

 

SPORTUL PENTRU TOTI

Roxana Lăţoiu – alpinism

Radu Orzan – paraşutism

 

FOTBAL

CS.PANDURII Târgu-Jiu U 17– câştigătoare Cupa României (antrenori: Costel Andriucă şi Sorin Vintilescu)

COSMIN BRUJAN

Lasă un răspuns