Foto/ Loc unic și plin de legende în Gorj

 

 

 

 

 

În județul Gorj regăsim un loc unic și magic. Cheile Corcoaiei situate pe Valea Cernei. Un loc plin de farmec și legende. Puțini turiști au aflat despre această rezervație naturală și despre peisajele care îți taie respirația. Una din legendele locului aminteste de balaurul cu sapte capete ce a fost gonit de legendarul Iovan Iorgovan de pe minunata Valea . Pentru a scapa de Iovan Iorgovan, balaurul a sapat in stanca ceea ce astazi cunoastem drept Cheile Corcoaia in Parcul National Domogled-Valea Cernei.

În zona Cheilor Corcoaiei se spune că a avut loc prima luptă dintre Iovan și balaur, eroul tăind unul dintre cele sapte capete ale balaurului. Aceasta străpunge muntele și fuge, lăsând în urma sa Cheile spectaculoase, în speranța că se va putea întoarce aici mai târziu pentru a-și reface forțele. Însă Iovan ajunge primul aici, se scaldă în ape și își reface puterile și îi taie animalului câte un cap, până când acesta, rămas cu doar două capete, fuge pe valea Cernei spre Dunăre.

Iovan Iorgovan, în folclor, a fost un haiduc și vânător vestit, ce a trăit înainte de secolul al XVIII-lea. Majoritatea peșterilor importante din Mehedinți, Cerna, Orșova, Tismana, Baia de Aramă, apar în folclor ca fiind locații de refugiu ale eroului.

Lasă un răspuns