Foto/ Bănicioiu, la Tribunalul Gorj. Ce le-a declarat jurnaliștilor

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost citat, astăzi, ca martor în dosarul lui Dănuț Filipescu, acuzat de mărturie mincinoasă! În aceeași cauză, a fost chemat în fața instanței, luna trecută, și deputatul Victor Ponta. Niciunul dintre cei doi nu își amintește dacă îl cunoaște pe Filipescu sau dacă au avut vreo convorbire telefonică. Dosarul lui Dănuț Filipescu a fost disjuns din cel al fostului prefect Mugurel Surupăceanu. El a fost achitat în urma declarației lui Filipescu, iar procurorii anticorupție îl suspectează că a mințit să-l apere pe Surupăceanu. Nicolae Bănicioiu le-a explicat jurnaliștilor că a fost chemat la Tribunal după un apel pe care l-a primit în urmă cu zece ani. Fostul ministru a declarat că nu își amintește dacă a primit acel apel.

Bănicioiu a fost chemat la Tribunalul Gorj în calitate de martor în dosarul în care Dănuț Filipescu este acuzat de mărturie mincinoasă.

În același dosar, a mai fost citat ca martor, în urmă cu două săptămâni, fostul premier Victor Ponta. Nici el nu și-a amintit de vreo convorbire cu Filipescu.

În acest dosar, au mai fost audiate, de procurori nume importante. Politicieni, miniștri, medici și un fost șef SRI au fost citați ca martori la Tribunalul Gorj. Printre ei, deputatul Victor Ponta sau Nicolae Mischie, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj. În cazul în care Dănuț Filipescu va fi găsit vinovat de mărturie mincinoasă, fostul prefect Mugurel Surupăceanu va ajunge, din nou, în atenția judecătorilor. De altfel, chiar de la un dosar de-al său a fost deschis cel al lui Filipescu, iar o eventuală condamnare a acestuia din urmă, l-ar afecta direct pe Surupăceanu.

Lasă un răspuns