Doar instanța îi poate interzice medicului Braia să profeseze. Până atunci, continuă munca la spital

Deși este trimisă în judecată și cercetată pentru ucidere din culpă, medicul Carmen Braia profesează, în continuare. Asigură gărzi la secția ORL a Spitalului Județean de Urgență. Conducerea unității medicale nu va lua nicio măsură până când instanța îi va interzice lui Carmen Braia să mai profeseze. Ea este de neglijență în serviciu după ce o tânără de 17 ani pe care o trata a murit pe patul de spital. Specialiștii au constatat că fetei nu i se făcuse niciun test la antibiotic și a intrat în șoc anafilactic.

de zile, s-a stabilit că acea injecție a ucis-o pe Raluca Tulic. Corpul de Control din Ministerul Sănătății a arătat, în urmă cu câțiva ani, că moartea fetei putea fi evitată dacă se respectau protocoalele de resuscitare, dacă i s-ar fi făcut toate investigațiile și testarea la antibiotic. Carmen Braia a recunoscut că, în spital, nu i s-a făcut testul pentru că fata administra deja același tip de antibiotic.

Medicul ORL Carmen Braia este acuzată de ucidere din culpă și de fals intelectual, iar o asistentă medicală de fals intelectual. Potrivit procurorilor, foaia de observație a fost modificată după decesul pacientei, în sensul că s-au s-a menționat efectuarea testului privind alergia la antibiotic. Un caz asemănător a fost cel al medicului Liliana Puiu Crăciun. Și ea a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă după ce i-a murit o pacientă. Un an de zile a avut interdicția de a profesa, după care a revenit la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Lasă un răspuns