Cine-l bate la salariu pe şeful Consiliului Judeţean Gorj

Există şi bugetari fericiţi! Într-un top al salariilor din Consiliul Judeţean Gorj, aflăm că nu preşedintele instituţiei încasează cea mai mare leafă. Dacă stăm şi privim prin prisma salariului, persoana cea mai importantă din Consiliul Judeţean este managerul public. Acesta are un salariu de bază ce depăşeşte lunar 10.000 de lei.

 

Ionel Dobre, managerul public al judeţului Gorj, duce acasă, lună de lună, puţin peste 7.000 de lei. Acesta ocupă funcţia de manager public al Consiliului Judeţean Gorj din anul 2008, după ce a fost instruit printr-un program al Uniunii Europene – „Tinerii profesionişti”. Un salariu deloc de neglijat îl încasează secretarul Consiliului Judeţean, Cristina Rădulea-Zamfirescu. Aceasta are un câștig salarial net de 6.999 de lei.

Dar câţi bani ia şeful judeţului? Președintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, are un salariu net de 5.688 de lei, iar vicepreședintele Ciprian Florescu primește o leafă de 5.074 de lei. Şi directorul executiv al Consiliului Judeţean Gorj câştigă bani frumoşi. Daniela Stricescu bagă în buzunar, lună de lună, nu mai puţin de 4.764 de lei.

 

Cele mai mici lefuri

La polul opus găsim angajaţi care abia îşi duc traiul cu leafa primită. Singura lor satisfacţie e că au prins un post la stat şi că nu-şi fac griji în privinţa plăţii salariului, aşa cum se întâmplă în cazul multor angajaţi din mediul privat care nu-şi primesc la timp lefurile. Astfel, un consilier juridic debutant ia „în mână” 1.161 de lei, un referent – 1.219 lei, în vreme ce un consilier juridic asistent primeşte circa 1.500 de lei. Cu un salariu net de 1.550 de lei este retribuit şi unul dintre şoferii Consiliului Judeţean Gorj.

CRISTINA TĂNASE

Lasă un răspuns