CE Oltenia colcăie de… doctori!

ceo

Complexul Energetic Oltenia, producătorul de energie pe bază de cărbune, nu a scăpat de febra doctoratelor care a cuprins întreaga României. Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că a găsit în companie sute de doctori în ştiinţe care nu fuseseră ingineri vreodată. Ciurel spune că a primit şi el oferte pentru a obţine facil titlul de doctor, dar a refuzat.

„Eram director mai mic, cred că director de investiţii sau director adjunct pe la Rovinari, şi mă tot rugau să-mi dea şi mie doctoratul ăsta. Primeam tot felul de oferte de la universităţi celebre de prin Sibiu, etc, să mă facă doctor. La un moment dat, secretara îmi scria numele «Laurenţiu Ciurel, doctor inginer». I-am spus, că nu sunt. Păi cum, numai dumneavoastră nu sunteţi, restul toţi subalternii sunt. În CEO, după aceea, am găsit 360 de doctori, erau oameni care nici măcar nu fuseseră pe funcţie, ingineri vreodată, nu lucraseră niciodată ca ingineri, dar îşi luaseră doctoratul“, a declarat Ciurel.

Potrivit statisticilor, România este ţara cu cei mai mulţi deţinători ai unei diplome de doctorat, depăşind chiar şi ţări care dau, an de an, câştigătorul premiului Nobel…

(C.T.)

Lasă un răspuns