Ce bani pot primi de la stat șomerii care se angajează

Sunt destule beneficii în legislația noastră pentru șomerii care se angajează. Mai exact, e vorba de mai multe tipuri de prime pe care le pot cere de la stat, dacă și numai dacă sunt înregistrați în evidențele agențiilor de ocupare a forței de muncă – desigur, sunt necesare, de la caz la caz, și alte condiții. Din păcate, un șomer care se angajează nu poate cere toate aceste sume de bani simultan, pentru că unele dintre ele nu se cumulează cu altele.

Sunt mai multe prime pe care le pot obține de la stat șomerii înregistrați care se angajează în anumite condiții, iar reglementarea lor se regăsește în Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. E vorba de prima de activare, primele de mobilitate (de încadrare și de instalare), prima de relocare, dar și de unele sume de bani pe care le pot primi absolvenții de școli și facultăți.

Cel mai important lucru pentru obținerea acestor prime este ca cel ce se angajează să fi fost înregistrat ca șomer la agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă. Chiar dacă solicitantul ar bifa toate condițiile necesare obținerii fiecăreia dintre aceste prime, dacă nu este înregistrat ca șomer, el nu poate obține banii de la stat. De altfel, într-un material recent vă spuneam care sunt și celelalte avantaje ale înregistrării ca șomer în evidențele agențiilor (în afară de obținerea indemnizației de șomaj).

Prima de activare de 500 de lei

„Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă”, potrivit legii.

Prima de activare se primește o singură dată, după cum reiese din lege, dar nu se poate cumula cu prima de instalare și nici cu prima de încadrare, despre care vom vorbi mai jos. Ca să primească acești bani, cei proaspăt angajați au un termen de 30 de zile de la data angajării pentru a depune la agenția de forță de muncă documentele cerute de lege (o cerere-tip, o copie după contractul cu angajatorul, un angajament special și o declarație pe propria răspundere).

Continuarea, aici

Lasă un răspuns