Au fost aleşi judecătorii BEJ Gorj pentru alegerile parlamentare

vot

Tribunalul Gorj a stabilit, prin tragere la sorți, magistraţii care vor face parte din Biroul Electoral Județean pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Gheorghița Eftenoiu şi Florentina Doina Săvulescu, de la secţia Comercial, și Gheorghe Constantinescu de la secţia Penală, sunt cei trei judecători care au constituit Biroul Electoral Județean. Ulterior, urmează ca din rândul celor trei să fie desemnat președintele BEJ și locțiitorul acestuia.

Tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare va avea loc peste o lună.  Campania electorală se va desfășura în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie. În 25 octombrie se trage la sorți ordinea pe buletinele de vot, 27 octombrie fiind termenul limită de depunere a listelor de candidați. Alegerile vor fi pe liste, cu prag electoral de 5%, iar norma de reprezentare va fi un deputat la 73.000 de locuitori şi un senator la 168.000 de locuitori.

Conform recensământului din 2011, judeţul Gorj are peste 340.000 de locuitori, astfel că va avea în viitorul Parlament cinci deputaţi şi doi senatori.

CRISTINA TUDOSIE

Lasă un răspuns