Antrenor bun, echipă slabă

  • Flavius Stoican: „Sunt dezamăgit de unii jucători”

 

Şansele de salvare a pandurilor sunt foarte mici. Greu să faci miracole cu jucători limitaţi. Iar ceea ce are Pandurii în acest moment chiar sunt limitele imposibilului. Jucătorii aduşi de la echipe mediocre de Liga a 2-a sau chiar a 3-a sunt puşi să se lupte cu jucători de Liga 1. Marea problemă este că aceşti jucători modeşti nu realizează faptul că ei joacă în Liga 1 dintr-o fericită conjunctură pentru ei, nu că au valoare. Cetăţenii aceştia nu au treabă cu Liga 1, doar un miracol fiind de ajuns pentru a se salva…

 

Mediocrii…

Pandurii nu bate pe nimeni. Chiar dacă pare să piardă greu, lipseşte ceva echipei oltene pentru a face faţă Ligii 1. În meciurile de până acum, trupa lui Stoican a jucat mediocru, însă nici adversarii nu au rupt gura târgului. Asta este marea problemă, că nici adversarii nu joacă nimic, iar rezultatele sunt tot negative. Şi totuşi, Pandurii mai are de doi bani speranţă. Ar fi vreo 14 meciuri, cât 14 finale pentru gorjeni în play-aut. Însă, dacă nu câştigi greu să realizezi ceva pozitiv.

 

Vor, dar pot!?

Surprinzător, chiar dacă Pandurii nu bate pe nimeni, starea de optimism este prezentă în vestiarul echipei. Dar, Stoican trebuie să recunoască faptul că nu are cu cine face treabă. Nu o spune, trage speranţe că în play-aut lucrurile se vor schimba. Greu de crezut asta. „Începe un nou campionat. Întâlnim echipe apropiate de noi valoric. Am văzut meciurile Concordiei, ASA sau Timişoara. Suntem patru echipe care ne batem pentru a evita ultimele două locuri din Liga 1. Sper ca în aceste meciuri să arătăm că merităm să rămânem în Liga 1. Avem multe de învăţat, mai avem de muncit. Sunt momente în timpul jocului în care greşim, sunt convins că jucătorii îşi doresc, dar la fel de adevărat este că poţi să ai voinţă dar dacă nu ai putinţă…”, a declarat Stoican.

 

Caută victoriile

În plus, tehnicianul este optimist. „Rămâne de văzut dacă ne ridicăm la nivelul celor de la Chijana, ASA, Tg. Mureş. Suntem patru echipe cam de acelaşi nivel. Fiecare meci va fi greu. Important să nu facem cadouri, greşeli care toarnă plumb în picioare. După ce că nu avem experienţă mai şi greşim. Le spun să nu greşim, să facem lucruri simple, să nu facem cadouri. Important este ca să ne apropiem victoriile. Cu echipele din faţa noastră, Poli Iaşi, Botoşani şi Mediaş trebuie să le facem faţă şi să scoatem cât putem. Acesta este clasamentul corect. Echipele din play-out merită să fie aici, cele din play-off merită să fie sus”, a mai declarat Stoican.

 

Mi-aş dori să scăpăm direct. Important să ajungem şi la baraj. Acum sunt puncte înjumătăţite, fiecare are şansa lui. Să avem încredere, să jucăm, fotbal, să ne dăruim”, Flavius Stoican, antrenor Pandurii

 

COSMIN BRUJAN

Lasă un răspuns