500 de mii de lei, fond de ajutor pentru premier și președinții celor două Camere

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 50/2017, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

Legea pentru aprobarea OUG 50/2017 pentru modificarea Ordonanței de Urgență 1/2017 prevede că pentru acordarea de ajutoare, recompense, contribuții la acțiuni umanitare și burse se constituie fondul președintelui României, fondul președintelui Senatului, fondul președintelui Camerei Deputaților, fondul prim-ministrului, care se aprobă anual prin buget, în limita sumei maxime de 500 mii lei.

Aceeași lege mai prevede că ministrului pentru Fonduri Europene i se deleagă calitatea de reprezentant și de ordonator principal de credite pentru activitățile aferente domeniului pentru care a fost învestit, cu excepția reprezentării în instanță a MDRAPFE. Totodată, ministrul delegat pentru Fonduri Europene emite ordine și instrucțiuni în domeniul în care a fost învestit și reprezintă ministerul în raporturile cu celelalte ministere, cu alte autorități publice și instituții publice interne și internaționale, pe domeniul în care a fost învestit.

Conform aceluiași act normativ, cheltuielile necesare desfășurării activității viceprim-ministrului fără portofoliu și a cabinetului acestuia se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Pe de altă parte, președintele Iohannis a semnat și decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea OUG 6/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice.

Lasă un răspuns