20 de sindicaliști, la ușa lui Sorin Boza

Peste 20 de sindicaliști au venit, în această dimineață, să discute cu Directoratul Complexului Energetic Oltenia, în legătura cu noua organigramă a companiei și programul de reorganizare. Personalul este îmbătrânit, tineri pregătiți să le ia locul celor care vor fi concediați nu sunt, iar în mai multe zone angajații sunt foarte solicitați și trebuie să facă față unui volum mare de muncă. Pentru că Sorin Boza, președintele Directoratului, nu a fost, astăzi, la Târgu Jiu, liderii de sindicat au fost invitați la discuții cu Daniel Antonie și Laurențiu Ciobotărică.

Sindicaliștii susțin că în urma reorganizării producătorului de energie, există riscul ca activitatea să fie blocată în unele puncte de lucru. Toți membrii Directoratului și cei din Consiliul de Supraveghere vor fi informați de solicitările liderilor de sindicat. În plus, angajații CEO așteaptă să vadă clar și numărul de persoane disponibilizate pe fiecare unitate în parte. În total, 1000 de persoane ar urma să fie disponibilizate.

Cei care vor fi concediați vor primi plăți compensatorii, venituri de completare și ajutor de șomaj. Există, de asemenea, posibilitatea, ca salariații să solicite plecarea din companie. Așa pot primi nouă salarii compensatorii.

Lasă un răspuns